سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت را هرجا که باشد بگیر که حکمت در سینه منافق بالا و پایین می رود تا از آن بیرون آید و در سینه مؤمن کنار همراهانش جای گیرد. [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :3
کل بازدید :9512
تعداد کل یاداشته ها : 12
103/2/21
11:8 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
جمال گلی تالاری[0]

خبر مایه
بایگانی وبلاگ
 
بهار 1385[4] زمستان 1384[8]
عناوین یادداشتهای وبلاگ
سلامی دوباره عناوین یادداشتها[12]

بذارین اول بگم وای دیروز چه خبر بود

خوب سلام

سلام دوستان من

ایندفعه بعد از سه روز اومدم تا آپدیت کنم

حسابی سرم شلوغه

آخر ساله دیگه حسابها رو هم باید جمع و جور کنیم فشار کاری زیاده

از اونورم یه چهارده پونزده روزی تعطیلیم دیگه هیچی دیگه

وای دیروز چه خبر بود

من که سه کیلو وصد گرم کم کردم

بابا چارشنبه سوری هم چهارشنبه سوریهای قدیم

یادش بخیر ما بچه ها از بعدازظهر یه جائی رو مشخص می کردیم و چوب جمع میکردیم برای روشن کردن آتیش

خطرناکترین کارمون این بود که از روی آتیش می پریدیم

مامانامون و مامابزرگامون میرفتن دور هم میشستن و سبزی پاک میکردن تا آش سنتی درست کنن

هی هی هی یادش بخیر

مثل حالا نبود که بمب اتم بترکونن

انقد تو خیابونا آتیش روشن کرده بودن که نمی تونستی ماشین ببری باید پیاده گز میکردی

یه ترکش از این کپسولیها گرفت به کتفم

یاد نوشته چهارشنبه سوری در پنجاه سال دیگه یکی از دوستامون افتادم که خیلی باحال نوشته بود

کلی خندم میگرفت وقتی نوشته هاشو تو ذهنم مرور میکردم

دیروز روزیه که نهضت مشروطه شکل گرفت

حتماً دوستان همه خبر دارن اما برای اونهائی که اطلاع دقیق ندارن بگم که

اسفند1287 ، ماه نبردهای خیابانی مجاهدان مشروطه و نیروهای استبداد
        از راست : محمد ولی خان تنکابنی (سپهسالار ) و سردار اسعد بختیاری دوتن از سران مشروطه خواهان
از راست : محمد ولی خان تنکابنی (سپهسالار ) و سردار اسعد بختیاری دوتن از سران مشروطه خواهان


    زد و خورد عوامل مشروطه خواه که نام مجاهد بر خود نهاده بودند با نیروهای دولتی که آنان را عمله استبداد می خواندند در اسفندماه 1287 خورشیدی به اوج خود نزدیک می شد. این زد و خورد ها تقریبا در همه نقاط کشور مشاهده می شد. در گیری ها از آغاز این سال به صورت مشاجره لفظی شروع شده و از خرداد ماه که محمدعلی شاه تنی چند از نمایندگان مجلس را توقیف کرد رو به شدت گذارد و داوطلبانی که برای محافظت از مجلس جمع شده بودند نام مجاهدان مشروطه بر خود نهادند که این عنوان درسراسر کشور مصطلح شد.
    از اواخر همین ماه بود که گروههای متعدد در تبریز، اصفهان ، کرمان و شیراز به مخالفت با سلطنت محمد علیشاه که مورد حمایت روسیه بود برخاستند که به همه آنان مجاهد اطلاق می شد.
    از آغاز تیر ماه محمد علی شاه مخالفت خود را با مجلس علنی ساخت و از دوم تیر ماه قزاقها و قوای دولتی به فرماندهی افسران روس به محاصره مجلس و حمله به منازل مخالفان شاه دست زدند و چون مجاهدان مسلح از مجلس دفاع کردند در همین روز به فرمان سرهنگ لیاخوف افسر روس ساختمان مجلس به توپ بسته شد و جمع تلفات دوم تیرماه از سیصد کشته تجاوز کرد و عده ای از نمایندگان مجلس ، ناشران روزنامه ها و مخالفان شاه به سفارت انگلستان پناه بردند و فرهنگ تحصن در سفارتخانه ها را بیش از پیش گسترش دادند که رواج یافت و نقطه ضعفی در تاریخ ما ایرانیان شد.
    با اخطار سرهنگ لیاخوف که سفارت انگلستان را هم به توپ خواهد بست ، پای این دو دولت بیش از پیش به این ماجرای ظاهرا داخلی کشیده شد و نماینده دولت انگلستان در تهران شدیدا اعتراض کرد .
     شاه در تهران حکومت نظامی اعلام داشت و سرهنگ لیاخوف را که مورد تنفر انگلیسی ها بود فرماندار نظامی کرد و روز بعد به دستور محمدعلی شاه که به باغ شاه نقل مکان کرده بود در همین محل چهار ناشر روزنامه از جمله ملک المتکلمین و میرزا جهانگیر خان را اعدام کردند و مجلس برای سه ماه تعطیل شد.
    محمدعلی شاه که مورد اعتراض سفیران انگلستان و فرانسه !!! قرار گرفته بود از این پس تا مدتی سیاست به نعل و به میخ زدن را درپیش گرفت . از یک طرف والیان و فرمانداران موافق مشروطه را یکی پس از دیگری بر کنار و هواداران خود را به جای آنان می گمارد و از سوی دیگر پنهان شدگان و متحصن شدگان را مورد عفو قرار می داد و دستور محافظت از اموالشان را صادر می کرد.
    این سیاست کار ساز نشد و شهرها همچنان صحنه زد و خورد مسلحانه مخالفان او( به نام مجاهد مشروطیت ) و موافقان او ( موسوم به عمله استبداد ) بود . کار زدو خورد که مردم عادی از آن آسیب بیشتری می دیدند رو به گسترش بود و امور از کنترل خارج می گشت که محمدعلی شاه پس از به دست آوردن تایید پاره ای از روحانیون از جمله شیخ فضل الله نوری اواخر آبان ماه 1288 مشروطیت را ابطال کرد.
    این اقدام محمد علی شاه بر دامنه زد و خورد ها افزود که در اسفند به اوج خود نزدیک شد و مجاهدین گیلان کنترل شهر رشت را به دست گرفتند و محمد ولی خان تنکابنی (بعدا سپهسالار) را به رهبری خود برگزیدند .
    در حالی که در آذربایجان میان مجاهدین و قوای روسیه و در شهرهای شرقی فارس و سایر نقاط بین مجاهدان و قوای دولتی جنگ بود سردار اسعد با سواران بختیاری از اصفهان و مجاهدان گیلان از رشت به سوی تهران به حرکت در آمدند و در تیرماه 1288 وارد تهران شدند و محمدعلی شاه را که به محل تابستانی سفارت روسیه در قلهک پناه برده بود بر کنار کردند . در تمام این مدت و بعد از آن اتگشت دو رقیب اروپایی ــ انگلستان و روسیه ــ در کار بود. مجاهدان معمولی که با شکست محمد علی شاه اعتباری کسب کرده بودند بعدا در بعضی نقاط درد ساز شدند که دولت مجبور شد در کشور اعلام خلع سلاح کند و ....

چهارشنبه سوری
مراسم شب چهار شنبه سوری یکی از جشن های باستانی ایرانیان است. در نوشته های برجای مانده از آن عهد ،از این جشن ملی بوته سوزی و پایکوبی در اطراف آن، به عنوان جشن سوری یاد شده است . مراسم بوته سوزی و پریدن از روی آن و خوردن آجیل و شادی و آرزوی تندرستی کردن ، امروز به همان گونه که هزاران سال پیش برپا داشته می شد بر گزار می گردد.
    جشن سوری ( سوریک ) به قدمت نوروز و به نوشته مورخان آلمانی، قدیمی تر از آن است و به تمامی آرین ها تعلق دارد . این جشن در یکی از روزهای پنج گانه اضافی سال ایران باستان برگزار می شده است . ماههای ایرانی در عهد باستان 30 روزه
    بودند و پنج روز اضافی سال نامهای مقدسی داشتند. به درستی معلوم نیست که از چه زمانی این آیین باستانی را در شب آخرین چهار شنبه سال تثبیت کرده اند.
    این جشن پس از سلطه عربها ، توسط « مرداویز » سردار بزرگ و قهرمان ملی ایران در اصفهان احیاء شد. وی که از دیلمان برخاسته بود به سلطه عرب برمناطق شمالی و مرکزی ایران پایان داد. در زمان سامانیان این مراسم کهن ملی هنوز «جشن
     سوری » خوانده می شد و در نوشته ها ی آن زمان به همین نام ذکر شده است. بکار بردن اصطلاح « چهارشنبه سوری » ظاهرا مربوط به قرون معاصر است.

موفق و پیروز باشین

یا حق


84/12/24::: 9:45 ص
نظر()